VÄLKOMMEN TILL TEAM LILLA MY

Team Lilla Mys hemsida handlar om fisket vi bedriver med  utgångsbas från Helsingborg. Vi fiskar mycket från vår båt Lilla My på norra Öresund men också i andra vatten. Mitt mål är att uppdatera hemsidan någorlunda regelbundet så att innehåll och information är aktuell och kan bidra med något till ert fiske. Håll till godo!

  

Webmaster: Anders Jonasson

Email

 

 

 

Arkiverade nyheter 2012

12-12-24

Team Lilla My önskar er alla

En riktigt GOD JUL!

 

12-12-19

Inte uppdaterat på länge.... å andra sidan har inte så mycket hänt heller. Det är det vanliga sillafisket med lite torsk emellan på Sundet. Snart två månader sedan Lilla My var ute men det är ju lite lågsäsong nu och ryggen har inte varit så bra på ett tag heller. Nu har knäet jag opererade för två år sedan dessutom pajjat igen. Ska in på röntgen och så får vi se vad som händer... kul! :(

Oavsett så lär det inte bli mycket fiske förrän vraksäsongen sätter igång igen till vårvintern. NSA-gänget drar iväg till Panama om några veckor. Ska bli kul att följa. Jag hade inte råd att följa med i år.

 

12-11-25

Nytt världsrekord på uer!

En enorm uer har fångats från norska oljeplattformen Heidrun nordväst Trondheim. Ifall uern godkänds av IGFA så lyder den nya rekordvikten på 12,14 kg! Så nu är uerrekordet från Söröya krossat rejält. Ni kan läsa mer om fångsten här!

I övrigt så har jag varken fiskat eller intresserat mig för fisket de senaste veckorna. Det är fortfarande plattfisk att meta upp därute och det är högsäsong för julsillen för er som är intresserade av det fisket.

 

12-11-06

Novemberdebatten är igång

Debatten om Storfiskregistret är igång för fullt. Länk

I övrigt så verkar det inte fiskats så mycket de senaste dagarna. En del fina spättor kom dock upp i helgen så säsongen är definitivt inte över än. Men vädret gör ju sitt till och det ser ju inte så bra ut framöver heller. Imorgon åker jag till Tyskland ett par dagar. Inga uppdateringar förrän på söndag.

 

12-10-29

Segt på Sundet

Jag, farsan och morfar var ute på söder och metade. Kanonväder med bleke och strålande sol men under ytan var det stiltje. I dubbel mening. Obefintlig ström och rödspättorna var inte heller på hugget. Känns aldrig hett med avsaknad av rörelse i vattnet. Metet var överlag segt, rödspättorna var inte många. Det var en övervägande del skrubbor och sandskäddor som nappade, samt en massa torsk. Ett par rödspättor och skrubbor mellan 8-9 hg blev dagens största.

 

12-10-21

Uselt på Östersjön!

Jag och farsan var på Östersjön igår. Dykarna hade rapporterat stor torsk på vraken de varit på. Nu var de dock inte där. Fisket var tvärtom uselt. Eller... ja de djupa vraken var nedlusade med fisk men storleken var bedrövlig. Det var enorma mängder småtorsk på vartenda vrak. Ibland kunde man lyfta stimmet efter att ha krokat en fisk och det blev 15 m fisk över vraket. Kul iofs att återväxten är god. Bara hoppas att trålarna inte tar dem. På de grunda vraken var det stendött. 19 vrak besöktes utan någon lycka. Det var inte mycket matvärdig torsk som kom hem.

 

12-10-14 kväll

6 x 50+ för Fredrik!!!

Det var inte slut än skrev jag igår... och det visade Fredrik tydligt idag genom att ta sin 6:e flundra över 50 kg på 6 dagar!!! Dagens flundra var 175 cm lång! Fortsättning följer antar jag...

 

12-10-14

Navia levererar igen!

Lill-Anders fortsätter att övertyga. Trots dåliga förutsättningar med hård ström så kom det upp slätvar på 1240 gr och fenknot på 410 gr i båten idag. Senaste månaden har det i Naviabåten kommit upp 6 reg på slätvar, 2 reg på fenknot, 3 reg på skrubba samt en reggad sandskädda och en reggad piggvar. Inte illa och säsongen är inte slut än. Årets plattfiskmete är det bästa på många år. Vandia har fångat många stora spättor och även på andra småbåtar har det landats stora fiskar. Förhoppningsvis är det inte en engångsföreteelse utan en trend som håller i sig i framtiden. Alla kan bidra till fortsatt bra fiske genom att bedriva ett aktivt C&R-fiske efter vararna och de stora spättorna. Som matfisk är det bättre att ta hem ett par spättor i mellanstorlek.

Multejägaren Tom med slätvar på 1240gr.

Lill-Anders med fenknot på 410gr.

12-10-13

Galet flundrafiske på Lofoten!

Storflundrorna löper amok i Nappstraumen! Det är bara en båt igång på campen och det har mest varit guiden Fredrik som fiskat själv från den. Trots det har det i denna enda båt de senaste 5 dagarna kommit upp 8 flundror över 50 kg varav Fredrik själv har tagit 5st! Förutom det så har det fångats massor av flundror mellan 120-150 cm. Helt sjukt! Fredrik måste stå för årets havsfiskeprestation! 5 flundror över 50 kg på 5 dagar... vem kan slå det? Och det är inte slut än, fisket fortsätter....

 

12-10-12

Arttävlingen "Johans Lekstuga" ombord på Vandia idag. Fint väder men trögt fiske. Jag fiskade väl inte på topp, är ordentligt förkyld. Slutade på en sjunde plats med 22 sandskäddor, 7 skrubbor och 3 rödspättor = 45 poäng. Vinnaren Linus Nilsson hade 65 poäng. Eftersom fisket var segt så var resultaten mycket lägre än vanligt. Dock så kom det upp en riktigt fin fisk. Olle i Team Poseidon fick en grymt fin rödspätta på 2170 gr! Det är den största i Sverige sedan 2008. Stort grattis! Den finns kvar därute för den blev självklart returnerad.

 

12-10-10

Det dräller upp stora fiskar i Sundet för närvarande. Flertalet fenknotar upp till 600 gr. Stora pigg- och slätvarar, skrubbor och rödspättor. Mest imponerande är en enorm skrubba på 1,76 kg som togs på Vandia i söndags. Det är den tredje största i Sverige någonsin.

Nu har det dock blåst kraftigt i två dagar. Vi får se hur det inverkar på fisket. Det brukar bli sämre när vattnet är grumligt men vem vet denna fantastiska höst...

 

12-10-06

Fortsatt bra mete på Sundet. Lill-Anders var ute idag. Skrubba på 1,22 kg och slätvar på 1.05 kg kom upp. Dock överlät han fiskarna åt båtgästerna. Vandia har haft grymt fiske efter rödspätta. Igår kom 15-20 spättor över kilot upp varav 4 st var reg. Den största på 1,8 kg!. Idag har det kommit reg på fenknot och på skrubba. Här nedan vännen Linus med reg på spätta.

Morfar fångade en lax på 5,7 kg i Bäljane å förra veckan. Nu är dock säsongen där slut.

 

12-09-29

Ute på metetur på Sundet. Tråkiga förhållande, mycket vind, regn och tidvis knepig ström. Segt fiske under förmiddagen men vid middagstid kom det igång. Det blev 10-15 varar, nästa alla var slätvarar, upp till drygt 8 hg. För övrigt kom det upp rödspätta på 1160 gr till mig och skrubba på 1250 gr till Lill-Anders. Jag fick även en skrubba på 965 gr... 35 gr för lite. Sen dog fisket ut igen då ström och vind ändrades.

 

12-09-19

Skulle hjälpa Lill-Anders flytta båten efter Garminfestivalen så vi passade på att köra en lite sväng efter vararna också. Vädret var ju riktigt uselt med frisk nordvästan och hög sjö. När vi bankat oss ut till M4 för att fiska upp sill till bete så drog ett riktigt lågtryck in och ökade på den friska vinden rejält samtidigt som regnet vräkte ned och sjön slog in i båten. Då undrar man vad man sysslar med egentligen. Som tur var så var det lugnare på danska sidan och fisket var också bra. 1,5 timmes varfiske gav 5 slätvarar och 2 piggvarar. Största slätvaren fångade jag. Den vägde 1,375 kg. Fick även en på 950 gr. Lill-Anders fick en piggvar som högst troligt var över kilot men den gick tillbaka ovägd. Det var bra storlek på alla vararna. Kul att fisket är bra igen efter ett par sämre år. Men åter igen... C&R är ett måste på de flesta vararna. Speciellt de stora! Helt okey att ta en matfisk men ta en i mellanstorlek.

(tur att någon kan ta foto i alla fall... )

 

12-09-16

Garmin Fiskefestival avgjord!

Slutresultat:

1. Wollmars Ocean, 1054,56p
2. MP (Danmark), 986,06p
3. Vandskraek (Danmark), 982,49
4. Lowrance/Navia/Fladen, 930,74p
5. Garmin Sweden, 918,35p
6. Kinnarp Garmin ABU, 908,0p
7. Kinnarp Kahoja, 778,76p
8. Isola Lowrance, 676,15p

Riktigt bra fiske under festivalen trots besvärliga förhållanden. Toppresultaten är de högsta någonsin. Förra årets segerresultat hade bara räckt till en sjätteplats i år! Fiskar som sticker ut är flertalet rödspättor över kilot med en topp på 1640gr, flertalet stora simpor med en topp på 626 gr samt en lerskädda på 327 gr (3 gram under svenskt rekord!). Det har även varit fint varfiske, fångats massor av stor sill och gott om stora horngäddor samt flertalet stora skrubbor. Sorgebarn är vitlingen. En största vitling på 286 gr visar med tydlighet att något hänt med populationen då det knappt fångats några stora vitlingar alls de senaste åren. Också knoten verkar ha varit riktigt svårflörtad under årets festival. Det var många team som bommade den och storleken var bedrövlig. Ingen fenknot fångades i år.

Själv har jag inte haft så mycket tid med fisket de senaste veckorna men när man såg vad som låg i backarna på festivalen så blev man minst sagt fiskesugen igen!

 

12-09-07

Bonito över svenska rekordet!

För ett par veckor sedan så gjorde jag ett försök efter den sydliga snabbsimmaren boniton. Fisketuren blev lyckad. Inte bara lyckades jag landa en bonito, fisken vägde också över svenska rekordet. Vikten på den nylandade boniton var 2650 gr. Då jag var lite osäker men anade att detta var ett potentiellt rekord så fick jag via telefon bekräftat att så var fallet. Det svenska rekordet lyder på 2602 gr. Jag förstod då också att min fisk omöjligen skulle hålla sig över denna vikt innan jag fick den vägd på krönt våg. 48 gr är väldigt lite och boniton blödde också en del då wobblerns ena trekrok satt djupt i svalget. Efter telefonsamtal och fotografering hade fisken redan tappat 50 gr. Av denna anledning körde jag inte in i hamn utan satsade istället på att få en ännu större. Fisken högg 08.45 på morgonen så det var gott om tid till fler. Men efter att ha fiskat resultatlöst de följande 4 timmarna så körde jag ut på annat fiske nöjd med resultatet. Jag hade egentligen tänkt återvända fler vändor men det har inte blivit av pga mycket jobb. Flera andra båtar har varit och försökt men bomfiskat. Ytterligare tre bonitos har dock landats vad jag vet säkert. Det handlar alltså inte om någon invasion som år 2010 utan om ett mindre antal fiskar.

 

 

12-08-19

Dags igen!

Garmin Fiskefestival kör från Norra Hamnen i år igen. Datumet är 15-16 september. Fina priser, bra fiske och chans att träffa och utbyta erfarenheter med landets skickligaste småbåtsfiskare. Läs mer om festivalen här! Eller gå in och följ de senaste uppdateringarna på Kinnarps Havsfiskeklubbs facebook.

 

Svenskt rekord på multe!

Fångad av välkände havsfiskaren Anders Svanlund. Multen vägde 6,69 kg! Grymt! Stort grattis från oss!

Själv var jag nere och körde ett multepass i förmiddags innan blåsten kom. En handfull multar siktade men de var oroliga och simmade mest runt i hög fart. Värdelöst alltså.

 

12-08-15

Åter en metetur på Sundet. Jag och Ove körde en tur efter jobb. Massor av fisk idag också. Dock så var det nästan bara sandskäddor. Spättorna lös med sin frånvaro. Faktiskt så var hela området invaderat av små sandskäddor. De var överallt och man fick dubbléer var man än fiskade. Vi var runt på både Disken och Lappen på djup mellan 10-28 m men det hjälpte inte... sandskäddorna terroriserade överallt.

Torskfisket på söder är fortfarande gott. Man kan bara undra var torsken på norr har tagit vägen.

 

12-08-12

Perfekt väder hela helgen och då blir det fiske såklart. Igår var jag på Kummelbank eftersom de har fångat flertalet reg på taggmakrill där ute senaste tiden. Inga reg till mig dock, inte ens en fångad taggmakrill blev det. Lite tråkigt att köra 25 distans för att fånga hundratals minimakrillar och enorma mängder fjärsing (ibland fem åt gången). Torsk, sej och knot kom också upp men allt var i ministorlek.

Idag var vi på Sundet och skulle meta plattfisk. Vi la hela förmiddagen på vararna men inte en enda kom upp. Det var faktiskt nästan helt soprent. En handfull fjärsingar och en skrubba blev resultatet. På eftermiddagen metade vi spätta istället. Det gick bättre. God gång i fisket med många rödspättor och så en del sandskädda och skrubba såklart. Ingen jätte dock.

 

12-07-29

Inga multar idag på de tre ställen jag kollade. De har varit kinkiga de senaste veckorna. Inte varit på plats, alternativt har enstaka fiskar synts till men betett sig på ohett sätt. Radikal skillnad mot i juni. Känns inte lika inspirerande att leta multe. Det är ju en sak när de inte äter, det får man leva med, men när de inte ens syns till så är det tråkigt.

 

12-07-27

Inga multar att se idag heller...

Norra hamnen har börjat att ta ut en avgift för att använda slipen. 100 kr kostar det. Jag säger inget om att man tar en avgift även om jag tycker den är för hög (vilket den är i många hamnar) men att behöva knalla iväg 350 m för att betala är inte okey. Sjösätter man dessutom själv så lämnar man ogärna båten obevakad för att promenera sammanlagt 700m. Automaten man betalar i ligger på kajpromenaden så det går inte att stanna till med bilen och betala såsom man gör på vissa hamnkontor. Det borde lösts på annat sätt. Fortsättning följer....

 

12-07-26

Jag har ju jobbat denna vecka. Typiskt när det är vackert väder men det går ju att fiska på jobbet också.... Tre barn åkte med ut från Nyhamnsläge på lite havsfiske. Eftersom det var bra väder körde jag rakt ut till vraken där jag förväntade mig en hel del torsk. Tyvärr var det stendött på både Mirs vrak, Sigrid och Rosalind. Istället körde vi in mer landnära och fiskade på Möllestenarna eller "Kulan" som de lokala säger. Där var det en del torsk av mindre storlek, mindre sej och vitling, sillstim men också massor av fin makrill. Barnen var duktiga och hanterade sina spö med bravur och drog upp massor av makrillar upp till 650 gr.

Var nere och kollade efter multe igår. Har aldrig sett så klart vatten och så bra förhållanden men tydligen tyckte inte multarna detsamma. Det kanske blev för bra för jag såg bara ett fåtal och de simmade alla snabbt förbi långt ut och visade inte alls upp det beteendet man vill se. Istället så såg jag massor av 10-15 cm långa årsyngel av en torskfisk. Jag är helt säker på att det var små sejar och inte torsk, Hela hamnen var full av dem. De gick i tusental och snappade upp godsaker både under vattnet och uppe på ytan, I slutet på 90-talet var det gott om småsej i hamnarna. Under 2003-2004 hade de vuxit sig så stora att de vägde runt 3 kg och vi hade roligt fiske efter dem i Sundet. Sen försvann de tyvärr. Förhoppningsvis kan dessa små få växa upp och bli ännu större.

 

12-07-19

Massa skitväder ett tag nu men ikväll lugnade det ned sig. Dock var det grumligt i vattnet och det var motljus så det var svårt att se. Det var multar på plats, de avslöjade sina blanka sidor ibland men inga var intresserade av brödet. Vi har jobbat med båten fyra dagar, så nu ska den vara "fit for fight" igen. Bara vädret kan bli bra. Tyvärr börjar jag jobba nu igen... :(

 

12-07-14

Har varit och kollat efter multarna på ett par platser de senaste dagarna men det har varit väldigt lite fisk på plats och de har inte "uppfört sig" som de gör när det är hett. De jag sett har mest simmat runt. Vädret har visserligen inte varit optimalt men det var det ju inte förra veckan heller så det är ju ingen indikator. Nu ska det bli riktigt skitväder ett par dagar så det blir arbete med båten istället. Laga skrovskador, bottenmåla, byta vajer, kolla elen osv... kul semester :(

12-07-13

Marulk på Vandia!

Fångad av en 10-årig pojke. Man vet aldrig vad man får i Sundet... Grattis!

Torskfisket har varit bättre idag och igår med bättre storlek på fisken.

 

12-07-11

Tur på söder efter torsk. Frysen är tom... Tradiga förhållande med massa bottenflod och vädret var ju inte heller det bästa. Fisket var heller inget vidare. Det var massor av bulor att se på sina ställen, en del var upp till 10 m höga. Tyvärr var alla fyllda av småtorsk. Inte ens på säkra ställen som brukar hålla större torsk såsom Susannes och vår egen Krabbaknuta var förskonade. Det var småtorsk där också. På Krabbaknutan var det helt tjockt, 3-5 m fisk över ett stort område. Men bara små. 12 torskar kom med hem. Resten var för små och gick tillbaka. Dock kul att återväxten är stark. Bara att hoppas att de får bli stora.

 

12-07-08

Perfekt väder för multe... kunde man tro men det var knappt någon fisk att se de första 6 timmarna trots att vi var på flera ställen. Märkligt. Till slut hittade vi en del multar. Efter ett tag började en av dem äta och bet två gånger på min krok utan att fastna. Strax därefter försvann alla multarna och kom inte tillbaka. Nu verkar det bli tråkigt väder hela veckan. Vi får se om det blir mer fiske...

 

12-07-07

Liten multe igen!

Vi tog en rekognoseringstur idag. Kanske egentligen fel dag eftersom vädret var tradigt. Dimma och regn är ju inte multeväder. Ett antal platser besöktes men bara ett fåtal multar siktades. Vi avslutade i Norra hamnen där det fanns ett par multar. Förhållandena var dock inte så bra och multarna var ointresserade. En multe åt dock efter ett tag av brödet och krokades. Åter igen otur med storleken för mig. 2050 gr vägde den.

 

12-07-06

Dubbelmulte!

Var nere i morse och kollade efter multarna. De var där men skrämdes av brödet och kom inte tillbaka. Tog spöet med till jobb. På väg hem från jobb ringer Lill-Anders som är på plats och säger att det är gott om stora multar som inte äter. Kommer dit och vi fiskar på dem i över en timme utan respons. Helt plötsligt börjar de äta och Lill-Anders krokar en av de i mellanstorlek vi sett. Den visar sig väga 3500 gr. Där var flera betydligt större! Som vanligt så försvann de andra multarna efter håvningen så vi byter ställe. På det nya stället är det ett antal multar i varierande storlek. Flera små men också några större. De börjar nästan genast äta och jag krokar en av de mindre (igen tyvärr). Vikten var 2100 gr. Nu får det bli en större nästa gång... så det är lönt att ta foto på den. Lill-Anders multe härnedan:

 

 

12-07-03

Årets första Multe!

Fångades idag efter jobbet. Ett litet kort pass. Såg bara en fisk men lyckades få den att äta och till slut fastna på kroken. Inte en av de stora tyvärr. 2150 gr... men multe ändå! Snabb C&R, därav inget foto.

På Sundet är det fortsatt bra torskfiske och det fångas en hel del makrill. Två dagar med kalasväder väntar. Tyvärr ska jag jobba, men ut och fiska!

 

12-06-30

Hemkommen från Norge så här följer en kort rapport. Två veckor som guide, först en i Nappstraumen och sedan en i Tromsö. Trevlig camp i Nappstraumen och nära till fisket. Bästa flundrafisket är direkt utanför campen. Det landades tre flundror runt 60 kg och två runt 40 kg under veckan men själv fick jag bara två mindre på runt 10 kg. Gott om torsk och sej på de yttre grunden som inte heller har längre körsträcka än 8-10 distans. Jag tror sejfisket kan vara riktigt bra här på hösten. Nu landade vi sej upp till 13 kg. Sista veckan var jag i Tromsö. Fisket var trögare här. Det landades bra med stor katt nära campen men flundrafisket var sämre. Jag fick en flundra på 120 cm och katt upp till 6,9 kg.

Nu få vi se hur mycket fiske det blir här hemma. Vrakfiske på Östersjön ligger som prioritet samt multefiske. Sen får vi se...

 

12-06-09

Har varit lite slött med fiske och uppdateringar eftersom jag haft en massa sluttentor på min utbildning. Har varit nere någon gång till efter multarna men utan lycka.

Sommartorskfisket har kommit igång nere vid Ven. Ett par fiskar över 10 kg har rapporterats därifrån. Det har också tagits en hel del makrill i norra Sundet.

På tisdag åker jag till Norge för två veckors guidning så något mer fisket innan dess lär det inte bli.

12-05-26

Multarna är här. Jag  och Lill-Anders var nere en sväng i onsdags utan att locka dem till hugg. I morse hade Lill-Anders bättre flyt och landade en multe på grymma 4125 gr!

 

12-05-20

Fint väder men segare fiske. Började efter kolja. Det kom upp kolja till strax under kilot och vitling till halvkilot men det var långt mellan nappen. Ett par rödspättor kom också upp. Efter lunch så körde vi över på Disken för att meta upp masken. Det gick fort, det kryllade av plattfisk. Mest små sandskäddor dock. Masken tog snabbt slut. Tänkte sedan testa efter vararna men det var krångligt att få tag på horngädda till agn. Konstigt så här i maj månad. Till slut lyckades det, men varfisket gav inget mer än vitling, torsk och sandskädda ändå. Metet har varit bra på Disken. Vandia har fångat en hel del rödspätta men även några slätvarar samt reg på knot och piggvar.

12-05-18

Fisket på Sundet är bra och varierat för tillfället. En hel del torsk fångas, metet har varit fortsatt okey, horngäddan finns såklart kvar. Uppe i Bohuslän har det fångats makrill så det tar nog inte lång tid förrän de är i Sundet också. Poseidon och Isola kör Måseskärsfiske i helgen. Vi får väl se vad som kan komma upp bara vindarna mojnar. Det kan bli en tur för oss på söndag men egentligen har jag inte tid då jag har massa tentor som ska in nu.

 

12-05-13

Pater Noster Cup firar 30-årsjubileum i år. Man är tillbaka i klassiska Mollösund och priserna är finfina bl.a. 6000kr kontant till största makrillen. Bohusländskt så det förslår. Klicka på bilden för mer info.

 

12-05-07

1789 släppte Gustav III jakten fri i ett försök att tysta allmogen. Tidigare hade jakten på högvilt varit förbehållen adeln. Resultatet för djurlivet var den största katastrofen sedan istiden. På lite mer än hundra år lyckades jägarna totalt utrota vildrenen, vildsvinet och bävern. Rådjuret, kronhjorten och dovhjorten sköts också bort och skulle ha utrotas om de inte haft fristad på några skånska storgods. Av älgstammen fanns det endast ett par hundra individer kvar i oländiga trakter i Bergslagen. Hela Norrland var tömt på älg. Till slut så ingrep som tur var staten. De starka stammar vi har av hjort, älg och rådjur idag är resultatet av en rigorös fridlysning och sedan hårt reglerad jakt. Bävern har återintroducerats och är livskraftig och vildsvinet finns det enorma mängder av sedan populationen återskapats genom rymningar. En situation liknande dårskapen 1789 skulle aldrig kunna inträffa nu. På land i alla fall... Under ytan försiggår den för fullt! Vad man inte ser bryr man sig inte om. Inga effektiva åtgärder verkar kunna sättas in förrän bestånden är så små att det inte lönar sig att exploatera dem.

När får vi slippa se stortrålarna? Varför anser man att så länge beståndens status inte ligger under den kritiska gränsen så är det okey att fiska på dem? Varför höjer man kvoterna så fort bestånden visar tecken på att återhämta sig? Varför inte låta bestånden återhämta sig till fullo så att havet är fullt av fisk igen? När får vi istället se ett hållbart, småskaligt och icke bidragsfinansierat fiske i en levande kustbyggd? När får vi se ett levande hav igen?

Fråga gärna Eskil Erlandsson

 

12-05-05

Var nere på stenarna vid Västhamnen i veckan och fiskade horngädda med Jocke. Mycket horngädda men dålig storlek på fisken.

I övrigt inget att rapportera mer än att Jocke fick ta årets först dopp då han lyckades kasta i toppdelen på spöet samtidigt som linan gick av eftersom den snott sig om en ögla. Blir inget fiske denna helg då jag åkt på en förkylning.

 

12-05-01

Piggvarsbonanza!

Bilderna talar för sig själv... :)

 

14 piggvarar över kilot i Lill-Anders lilla båt, varav 7 över 3 kg! Största vägde 4,35 kg!  Nya platser och nya metoder ligger bakom dessa grymma fiskar. Ett stort tack till Lill-Anders i Team Navia. Året havsfiskare bevisar här varför han blev det! Massor av cred också till Niklas Kolbeck som upptäckte detta fiske.

Piggvararna återutsattes. Ett måste för att bevara fisket!

 

12-04-30

Ute idag med farsan på en ny metetur. Torsk, kolja, vitling, rödspätta, skrubba och sandskädda. De två sistnämnda dominerade stort. Det var gott om plattfisk men idag var inte rödspättorna något vidare på hugget, trots att vi fiskade på samma plats som Vandia igår och testade flera andra platser som brukar ge rödfläckiga. Dock massor av sandskädda och skrubba. Testade efter kolja ett par timmar på förmiddagen men det var också trögt och inget större nappade. Smått av allt alltså men riktigt gott väder. Massor av horngädda som hoppade i ytan både på svenska och danska sidan. Tråkigt dock att motorn inte går som den ska. Vi får se över den.

Kommer att lägga upp en trevlig rapport imorgon så håll utkik! :)

 

12-04-29

Thomas ringde och rapporterade om ännu en bra metetur. Fortsatt gott spättafiske på Disken och många fina koljor på Lupus klubbtur. Thomas själv fick en bonusfångst i form av en tunga på 420 gr! Det var hans tionde reggade havsart så stort grattis till guldnålen!

Jag och farsan kör en tur imorgon efter spätta, kolja och eventuellt testar vi vararna.

 

12-04-28

Metet hade varit riktigt bra igår men idag var det trögt för oss. Nästan helt strömlöst. Vi startade med att meta vitling men det blev inga av större modell. Plattfiskmetet var också trögt, dock hyfsad storlek på fisken. Vandia hade dock bra fiske idag också nere på Disken men dit kom vi inte eftersom vi stannade på Lappen i hopp om mer drift där. En felchansning. Horngäddan har kommit in, det fångades bra från Västhamnen igår och det hoppade lite överallt i ytan när vi körde med båten. Vi tog upp ett par som bete. Morfar tappade en riktigt stor i ytan. Kan ha vägt uppåt 8 hg.

Thomas med spätta på 1,1 kg från Vandia idag.

 

12-04-22

Bra mete ute på Sundet just nu men någon riktig storlek på fisken har det inte varit. Ett par större sandskäddor har dock kommit upp. Horngäddan är här också. De stora stimmen får vi dock nog vänta på någon vecka till. Det kunde blivit fiske idag, vädret var bättre än väntat men vi ska ut och byta däcken på trailern och ta bort rost istället. Men framöver lär det bli mer fiske.

 

12-04-06

Lite mellanperiod just nu. Det fångas fortfarande bra med torsk på turbåtarna och metet har kommit igång. Men som vanligt på våren så är det mest sandskäddor. Dock så håller de ofta bra storlek nu på våren.

Jag har uppdaterat sidorna med länkar så att alla stämmer.

 

12-03-31

Hemma igen från Norge. Som jag rapporterat i gästboken så hade vi grymt bra fiske de första dagarna innan vi blev inblåst på söndagen. Enorma mängder fisk! Man var helt slut på kvällen och den sista timmen ville man knappt doppa jiggen i vattnet för att kroppen inte orkade med en fisk till. Sista två dagarna var dock vädret fortsatt dåligt, fisken stod heller inte på de yttre platserna, så vi fick fiska inne i Breiviksfjorden. Men där var fisket sämre. Inga fler 20+ kom upp men en hel del målere upp till 16 kg. Hur många 10+ torskar vi fick räknade vi inte men det var minst 100 st.

25 kg (märk skidglasögonen)

C&R av 21 kg torsk

 

Esben 21,5 kg och Ralf 24,85 kg

85 m med torsk!

29,6 kg!

22,5 kg

 

12-03-17

Var på Östersjön i veckan. Långtur på Hanöbukten. Gott väder men tyvärr var fisket riktigt dåligt. Trots att vi till slut var 25 distans ut så blev resultatet endast 15 småtorskar upp till 3 kg. Riktigt tråkigt.

 

12-03-11

Torsk, torsk och åter torsk!

Fisket fortsätter i samma stil på Söröya. Ytterligare 5 torskar över 30 kg landades 8-9 mars. Igår var man  inblåsta. Om jag räknat rätt är man uppe i 10 st över 30 kg! Hur många över 20 kg som kommit upp är det ingen som orkat räkna... Dessutom har man från Fiskarbodens båt lyckats fånga en enorm torsk på 41,72 kg vilket är ett nytt norsk rekord och dessutom europarekord. Om 10 dagar så åker jag! Men först hoppas vi få till en tur här hemma.

 

12-03-08

MER TORSK!

Fisket fortsätter att vara helt sanslöst på Söröya. Jakob Lindberg har under veckan själv landat 20 st torskar över 20 kg varav 3 st över 30 kg! Den största vägde 34 kg!

På Sundet har det varit bra fiske nere vid Ven där den första över 20 kg landades i tisdags. Den vägde 21 kg och fångades på turfiskebåten Øby med Hans Hagerup vid rodret.

Falken har fortsatt bra fiske på Östersjön. I tisdags tog man 8 torskar över 10 kg med en på 18,2 kg i topp.

Jakob med 34 kg torsk

Johan Mikkelsen med en torsk på 30,8 kg

 

12-03-04

TORSK!

Det är helt vansinnigt fiske på Söröya! Igår kom det upp 12 st torskar över 25 kg med en jätte på 30,5 kg till Jakob Linberg i topp! Idag har fisket varit minst lika bra. Två torskar över 30 kg har fångats, den en ena togs av guiden Johan Mikkelsen som därmed är första svensk med två supermålare (+30kg). Stort grattis! Fisken ska ha vägt 30,8 kg. Hur många 20 + det fångats vet vi inte än men det är många... Jakob Lindberg låg och drev i 6 timmar utan att flytta sig och det var 50m fisk under dem hela tiden! Helt sjukt! Jimmy åker upp imorgon och fiskefrossan var påtaglig såg det ut som. Jag själv åker 21 mars. Hoppas fisket håller i sig...

Här hemma har senaste veckans fiske på Sundet präglats av hård ström. Det har varit mycket fisk på lodet men de har varit svåra att fånga. Idag har dock Landskronabåtarna 4 över 10 kg.

På Östersjön har Stahre varit ute med Falken och haft kanonfiske. I fredags hade man 7 målare och igår hade man 15 målare upp till 19,4 kg!

 

12-02-21

Rampen i Norra Hamnen är okey. Det ligger lite små isflak längst ned på rampen men de kan man bara ta bort. Ingen is alls i vattnet i den delen av hamnen, däremot är det små isflak och issörja bland småbåtarna. Utfarten mellan pirarmarna är dock fri och ingen is syns på Sundet.

12-02-19

Jag har inte koll på isläget i hamnarna. Jag antar att alla hamnar är igenfrusna fortfarande med frågetecken för Norra hamnen. Ska kolla det på måndag. Jag har gjort klart ett reportage från vårt fiske på Västkusten förra året. Ligger under "Reportage" i vänstermenyn.

12-02-13

Årets havsfiskare!

GHFK har utsett årets havsfiskare 2011 och det blev mycket välförtjänt Lill-Anders Christensson. Förutom att han hade ett ojämförligt fiskeår med gigantiska vitrockor, multar, blekor, långor och piggvarar så har han som det står i statuterna - varit nyskapande och fört sportfisket i fokus. Lill-Anders driver själv hela tiden på vad gäller nya fiskeplatser och nya fiskemetoder istället för att som många gör idag, åka på det säkra med någon som kan platserna. Han har bl.a. varit undertecknad till stor hjälp i fisket. Vi på Lilla My sänder ett stort grattis till ett välförtjänt pris!

  Lill-Anders med förra årets största vitrocka på 11,2 kg.

 

12-02-12

Det kunde varit värre. Så här ser det ut i Rungstedt hamn!

(Lånat från Blue Magics hemsida.)

 

12-02-11

Skulle åkt ut idag men det blev inget. Massor av is i Norra hamnen men det hade nog med nöd och näppe gått att ta sig ut ändå. Men efter att ha brutit is och fått i båten så fungerade inte kylningen. Vi varmkörde motorn i omgångar men det var inte is som var problemet utan troligen är impellern sönder och en bit blockerar kylningen. Inget fiske alltså. En annan båt som la i kom inte heller ut pga fel på växeln. Det är massor av is ute på Sundet så det hade nog varit besvärligt ändå. Det lär nog inte vara fiskbart för småbåtar på ett par dagar vilket ju är typiskt för det är massor av fisk därute.

 

Ekolodsbild från Hanne Berit i onsdags!

 

12-02-07

Har uppdaterat fiskeåret 2011. Ligger i vänstermenyn under "Rekord".

 

12-02-04

Nu hoppas jag snart få lite snurr på grejorna, både på havet och här på sidan. Alla tentor är avklarade, det är lugnare på jobb och filmen till Nordic-Sea-Angling och båtmässan är klar. Titta gärna in i Arronetts monter om ni är där uppe och snacka med guiderna och kolla film.

Fisket på Sundet har varit fortsatt bra med mycket torsk. Vi får se om vi kan komma ut lite nu. Jag ska också försöka göra klart reportaget från Panama och den årliga summeringen av fiskeåret. Det är fler än jag som varit slöa med det men nu verkar Lill-Anders vara på gång med sin resumé av året på Navias sida. Ska bli kul att läsa, för Lill-Anders har ju haft ett fiskeår som ingen annan under 2011, med enormt stora fiskar av flertalet arter bl.a. en multe som sniffade på svenskt rekord och världens näst största fångade vitrocka.

Lill-Anders med näst största svenska blekan 2011, fångad från Lilla My.

 

12-01-29

Det kommer in rapporter från alla håll och kanter om att det är massor av torsk i Sundet just nu. Drivfisket har varit väldigt bra. Det är torsk överallt, både på söder och norr.

 

12-01-22

Fortsatt bra fiske på Sundet både från turbåtar och småbåtar.

Sportfiskarna har uppdaterat reglerna för Storfiskregistret. Bra beslut enligt mig att de inte sänkte regvikterna. Se - Sportfiskarnas hemsida

WWF gör en namninsamling mot utfiskningen, bifångsterna och skadliga fiskemetoder. Skriv på den här

 

12-01-09

 

Bra fiske på Sundet med en hel del torsk. Ett par över 10 kg kom upp. Läs mer på Svinets och Navias sidor.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arkiverade nyheter

2015 2014
2013 2012 2011
2010 2009 2008

Tillbaka till Aktuella nyheter!

 Antal unika besökare Antal unika besök idag