VÄLKOMMEN TILL TEAM LILLA MY

Team Lilla Mys hemsida handlar om fisket vi bedriver med  utgångsbas från Helsingborg. Vi fiskar mycket från vår båt Lilla My på norra Öresund men också i andra vatten. Mitt mål är att uppdatera hemsidan någorlunda regelbundet så att innehåll och information är aktuell och kan bidra med något till ert fiske. Håll till godo!

  

Webmaster: Anders Jonasson

Email

 

 

 

Arkiverade nyheter 2015

 

15-12-24

Team Lilla My önskar er alla en God Jul!

 

15-12-14

Uppdateringar

Har gjort lite små uppdateringar på sidan men det har inte blivit något fiske den senaste månaden. Till viss del får man skylla det på det envetna blåsandet. Kommer det en helg med lugnare väder så blir det kanske en tur till i år.

Trålaren RI527 har fångat en 2 m lång och 33,7 kg tung havsål i Skagerack. Se bild här. Men det finns lika stora ålar på närmre håll. Bl.a. har en dykare sett en lika stor ål på ett vrak vid Läsö i våras...

 

15-11-10

Novemberdebatt

Det är dags för den årliga novemberdebatten där storfiskregistrets regler diskuteras. Gå in på länken här.

 

15-10-17

Koljaregg och utebliven torsk

Vi passade på att meta upp masken som blivit över sedan tävlingen igår. Jag, farsan och morfar körde kolja på förmiddagen. Fiske var bra till en början. Koljorna nappade bra och det kom upp två över reg. Efter ett tag så dog strömmen ut och koljafisket likaså. Sandskäddorna tog över helt så efter lunch så gav vi upp och körde ned till Ven för att dra upp några torskar. Det lyckades dock inget vidare. Torskfisket var väldigt trögt och efter ett tag så blåste det upp så vi drog hemåt.

 

15-10-16

Johans Lekstuga

Johans traditionella fisketävling avgjordes idag. En väl genomförd tävling trots lite småtrögt fiske. Linus Nilsson vann i år igen. Fjärde året på rad han kammar hem segern. Själv blev jag fyra. Resultat och bilder finns på Team NSA:s hemsida.

 

15-10-04

Spättamete

Det var länge sedan det blev något fiske av flera olika anledningar men nu var det dags igen. Jag, farsan och morfar körde en metetur på söder. Det var lovat finväder med bleke och sol men den sistnämnda orkade inte titta fram på hela dagen. Istället var det råkallt dis och grått molntäcke. Fisket var också segt. Det gick långt mellan nappen för rödspättorna. Visserligen kom det upp lite sandskädda, torsk och skrubba också med de räknas ju inte. Tre spättor runt kilot blev det till slut men de fick verkligen nötas upp. Största var på 1050 gr.

 

15-08-23

Tröga bonitos!

Jag och farsan körde bonitofiske utanför Bua igår. Det var massor av fisk på plats. Bonitosarna kryssade runt i ytan i stora stim men de var extremt ovilliga att hugga. De uppförde sig som multarna ibland gör, bara softar runt i ytan i väldigt maklig takt, utan att vara intresserade av någonting som serveras dem. Wobblers och skeddrag bekom dem inte. De följde efter ibland för att kolla in dem men högg inte. VI fick bara en enda bonito på hela dagen. Jag såg bara ytterliggare 4 fiskar komma upp. Alla tagna på fluga.

 

15-08-11

Fiske på jobbet

Inget fiske under helgen. Har varit i Vilnius. Förra veckan fiskade jag dock med de äldsta ungarna på sommarfritids. Dels en tur med båten där vi gick ut från Nyhamnsläge, dels var vi på utflykt till Arild där jag passade på att ta med två utrustningar så att barnen kunde meta snultror i hamnen. Snultror var det gott om, både skärsnultror och stensnultror. När vi var ute med båten så fiskade vi på ett stengrund som de lokala fiskarna kallar "Kulan". Fångsten bestod av torsk, sej, bleka, vitling och makrill. Barnen var jätteduktiga och supernöjda. Ta med barnen ut på fiske!

 

15-08-03

Årets största torsk!

Det var egentligen tänkt som en liten metetur efter var men jag var tvungen att köra in om samma ställe som sist och titta om det stod någon torsk där. Det första jag gjorde var att köra över en bula på 12 m! Efter ett par släpp så spridde fiskarna ut sig men 5 m bulor är inte att förakta det heller. Eftersom jag var ute själv ute så ringde jag in till morsan och undrade om hon ville komma ut någon timme och bända torsk i finvädret. Det ville hon. När vi kom ut igen var torskarna lite mer oroliga och strömmen hade ökat men det funkade bra ändå. Det blev många fina fiskar mellan 2-7 kg. Morsan tog den största på 10,9 kg! Sen lämnade jag av henne och åkte över och metade var men det var däremot ingen hit. 2 slätvarar och en del knot blev det bara.

Morsan med årets största - 10,9 kg C&R. Den kunde utan tvekan vägt minst 15 kg trind och välmatat med det jättehuvudet och den längden.

 

15-07-23

Småsegt på Sundet igår

Vi skulle byta stödhjul på trailern så de blev en metetur när vi ändå hade av båten. Jag räknade inte med att hitta någon sill men på väg bort till maskgubben så stannade vi ändå till för en snabb check. Det första vi såg var dock en bula på 6 m. Vi hade bara metespöna med och bara några mindre pilkar liggandes i båten men vi fick ändå träffat bulan ett antal gånger vilket resulterade i ett antal torskar mellan 2-7 kg! De spände bra i de klena spöna... Metet var sedan ganska segt. Vi fick två slätvarar samt en blandad fångst av rödspätta, skrubba, sandskädda, knot och fjärsing + två fina makrillar som snappade upp tobisarna.

 

15-07-17

En tur efter torsk på söder idag. Ungefär samma resultat som förra gången. Mycket bulor, lite ström men stissiga torskar som inte stod stilla. Idag var det i och för sig inte så konstigt för vid ett tillfälle räknade jag till 36 småbåtar i området... Ingen vidare storlek på fisken idag heller men det blev ett antal middagar med hem för morfar och jag och farsan fick fyllt på lite mer i frysen också. I tisdags var jag på söder och metade men det var uruselt så det är inget mer att orda om det.

 

 

15-07-11

Bilder från 10-gradarn

 

 

 

15-07-07

Grymt fiske på 10-gradarn!

Längre uppdatering kommer men så länge får ni läsa på Team Navias FB. Ett 40 tal reg med 2 blålångor, 2 klorockor, 5 blåkäftar och 6 vitrockor i topp. Största blålångan missade svenska rekordet med 20 gr på krönt våg. Obegränsat med sej på 3-.8 kg i mellanvattnet, största på 10,7 kg. Dock bara ett reg på lubb och ett reg på långa. Massor av svarthajar. Fler bilder kommer. Manfred har alla än så länge.

 

15-07-01

Kanonväder, mycket fisk men dålig storlek.

Vi körde en torskatur på söder idag. Ove är nere från Stockholm och vill ha torskfilé med hem och eftersom han trots allt är redare (som han kallar sig) så är det ju bara att följa order som kapten...

Det var dött på de vanliga platserna platserna vid Ven så vi körde ner söder om Landskrona. Där var det gott om bulor men också en hel del båtar. Det var nästan helt strömlöst och då borde det vara lätt att träffa men min erfarenhet säger att när det är strömlöst och mycket båtar som fiskar i området så blir fisken orolig och simmar runt ganska fort längs botten. Så var det tidvis idag också. Fick man inte dem direkt så var de oftast borta. Ibland var de t.o.m. borta innan pilken kommit ned trots att båten låg helt stilla. Men gott om torsk fick vi. Eftersom vi körde med en upphängare ovanför pilken så kom det ibland upp sex torskar per nedsläpp. Storleken var dock inte så bra men antalet gjorde att lådorna fylldes på och vi åkte in i hamnen ett stund efter lunch då alla frigolitlådorna var fyllda med rensad torsk. Ove rapporterade ikväll efter lång tids filéande att det blivit 40 familjemiddagar att ta hem till Stockholm.

 

15-06-23

Det blev en tur på Sundet idag men fisket var uselt. Jag körde mete efter simpa och vitling på norr. Vitling var det gott om. Hittade ett nytt ställe där det var knökat av dem. Men storleken var inte så bra. Simporna blev däremot totalbom. Dock så fick jag en liten långa på metet! Avslutade med att köra några drifter efter vararna men det var dåliga förhållanden med bottenflod och vind från motsatt håll så driften blev kass och reslutatet uteblev. En knot och någon sandskädda var allt som nappade. Man kunde blivit hemma istället.

 

15-06-14

Igår var Lilla My på vattnet igen efter ett litet uppehåll. Vi diskuterade om vi skulle ta Kattegatt eller Sundet men eftersom det skulle komma blåst och regn framåt eftermiddagen så blev det Sundet. Så här i efterhand så skulle vi valt Kattegatt istället för regnet och blåsten blev försenade och fisket på Sundet var inte så lysande. Torskfisket var lite småsegt. Ganska mycket ovillig fisk och storleken var sådär. Vi fick dock hem lite torsk på 2-5 kg att fylla frysen med. Den var nämligen tom. Sedan så testade vi lite mete efter kolja och lerskädda men det var en total flopp. Men vädret var ju fint...

 

15-05-17

Nytt PB på tunga!

Det blev ett nytt nattpass i fredags på mitt ställe där vi hade så bra fiske senast. Den här gången såg jag dock direkt att förutsättningarna var sämre. Vattnet var grumligt. Troligen hade allt regn fört ut slam i vattnet som försämrade sikten. Det var också algblomming. Ytan var täckt av en hinna som ytterliggare försämrade sikten. Det var svårt att se tydligt på djupare vatten är 50-60 cm. Men det var ju bara att köra på ändå. I första lilla viken såg jag direkt en fin tunga som omgående tog masken. Den vägdes till 620 gr innan den fick simma tillbaka. När jag fått ordning på grejorna siktade jag direkt en ny tunga. Först trodde jag det var den första som lagt sig några meter bort men denna såg större ut. Masken placerades framför munnen och den tog nästan direkt. Det var inte samma tunga för denna vägde 785 gr och blev ett fint nytt PB. Så lätt det kan vara trots dåliga förhållanden tänkte man då. Två fina tungor innan man knappt börjat.

Dock så blev fortsättningen på natten inte lika bra. Jag letade i ytterliggare 5 timmar och såg ytterliggare 7 tungor på den tiden. Fiskade på tre av dem, en större på kanske 7hg och två i mellanstorlek 4-5hg. De andra var för små (under 3hg). Men de var inte intresserade. Två totalignorerade masken och simmade iväg efter en stund. En sög in masken och spottade direkt igen och simmade sedan iväg den också. Eftersom det var så grumligt så fick man vara nära tungorna för att kunna fiska på dem och förmodligen blev de störda av det. Annars var det ganska trevligt att kika runt i mörkret för det var gott om liv i vattnet. Kantnålar och ålar i tångruskorna, en hel del horngäddor som pilade förbi och ganska många öringar som stod och sov. En öring var riktigt stor för västkustmått 60-70 cm.

 

 

15-05-03

Uselt dagfiske men magiskt nattfiske!

Åkte upp till Bohuslän på torsdag kväll för ett nytt nattpass efter tunga. Planen var sedan att köra ett kikfiskepass efter var med Blomman under fredagen och sedan ett nytt nattpass efter tunga under fredag natt. Torsdagsnatten spenderades på två nya ställen som jag letat rätt på via Eniro. Utdelningen var sådär. På första stället såg vi tre tungor som inte nappade. Botten var heller inte helt bra. Den var ganska dyig vilket betydde att massa slam rördes upp och skymde sikten när man skulle fiska på tungorna. På det andra stället såg vi två tungor som nappade. En på 285 gr till mig och en på 420 gr till Blomman. Vi såg även en fin slätvar på ca 1,5 kg som inte nappade samt så tappade jag en fin piggvar på ca 3 kg, Tungan blev min 29:e art i Storfiskregistret.

Dagfisket var sedan helt värdelöst. Vi testade ett nytt ställe och körde på ett gammalt med Blommans gummibåt. Men vi såg inte en fisk på hela dagen. Det är inte bara att hämta dem. Det blåste också en del vilket gjorde fisket besvärligt i gummibåten. Riktigt besvikna körde vi på kvällen sedan vidare till samma ställe som jag hittat förra gången jag var uppe för att fiska tunga. Vinden hade lagt sig och vattnet låg fint när vi kom fram. Men vi hinner bara komma ned i vattnet så börjar det regna och med regnet kommer också en stark vind. Helt plötsligt går det till och med små gäss på sjön. Vi sätter oss på stranden för att vänta ut skitvädret men efter ett tag ser vi hur det blir kolsvart vid horisonten så vi traskar upp till bilen och hinner bara sätta oss när det kommer världens skyfall. Deppiga räknar vi med att det inte blir något mer fiske men väntar ändå vidare och hoppas. Ett tag senare slutar det regna och sjön lägger sig och nu har det mörknat på ordentligt också så vi sticker ut. Vad som sedan händer är magiskt. Under natten siktar vi ca 40 tungor. En hel del är i mindre storlek 2-3 hg så vi väljer att bara fiska på de som är större, Flertalet nappar och vi landar flera fina fiskar upp till 650 gr. Vi ser också flera piggvarar och landar 4 st med en på 4,9 kg till Blomman i topp. Ytterligare en slätvar siktades som inte behagade nappa. Allt på en och samma sträcka! På ett ställe låg det säkert 15 tungor inom ett område på 15 gånger 30 meter. Ganska sjukt faktiskt.

En liten kavalkad av bilder från kvällen. Tungorna är inte helt lätta att fotografera. De är som platta ålar, väldigt hala och oehört starka. De böjer sig på alla möjliga håll och går inte att räta ut. Den häruppe i mitten rullade ihop sig till en boll så det gick inte att ta ett normalt foto men i slutändan så blev det ändå den bästa bilden.

 

15-04-22

Två turer utan lycka

I söndags var jag och farsan på Sundet och metade en kortare tur. Vi skulle fixa med båten också på eftermiddagen. Metet var trögt. Inga koljor hemma och inga varar. Däremot gott om torskar i 1-2 kg klassen på varmetet.

I natt var jag i Bohuslän och fiskade tunga själv. Har inte provat på detta innan så jag var lite osäker på hur det skulle fungera. Startade på ett ställe jag valt ut från kartan på Eniro. Ganska snart hittade jag första tungan men den var helt ointresserad av borstmasken och simmade iväg efter en kort stund. Andra tungan en halvtimme senare tog in masken i munnen men krokades inte ordentligt utan gick av igen. Den verkade arg för efter att den gått av ställde den sig i en tångruska som ett "U" med huvudet uppåt ett tag innan den simmade iväg. Fortsatte att leta och hittade till slut en ny tunga, en riktig bjässe. Uppskattade längden till runt 45cm vilket betyder en kilosfisk! Fiskade på den i 10 min innan den simmade iväg. Då var det inte så roligt längre. Eftersom jag gått över den fina sträckan så bytte jag ställe men på de två följande platserna såg jag inte en fisk. Avbröt fisket vid femtiden på morgonen och körde hem tomhänt. Men man kanske inte kan räkna med att lyckas första gången och nu har jag lite erfarenhet med mig till nästa gång.

 

15-04-06

Lyckat och misslyckat i Bohuslän.

Påskhelgen tillbringade vi uppe i Bohuslän. Under lördagen körde vi kikfiske efter var och det blev ett totalt misslyckande. Vi såg inte en var på hela dagen! En rödspätta, eremitkräftor, sjöstjärnor och krabbor paraderade förbi under glaset men vararna höll sig undan. Fel ställe? Otur? Fel på synen? Oavsett så kände man sig väldigt misslyckad när vi gav upp till kvällen efter att ha letat i 7 timmar utan resultat. På söndagen var vi revanschsugna och det blev vrakfiske istället. Det gick bättre. Det var mycket fisk på vraken, torsk, sej och bleka, men mycket var i mindre storlek. En del bättre fiskar kom upp. Vi fick två reg på bleka och en som precis missade gränsen.


Bleka 4,35kg

Bleka 4,05kg

 

15-03-30

Snart dags?

Påsklov och jag har tagit ledigt men vädret sammarbetar ju inte precis. Allt är nu ilastat i båten igen. Det är bara ljusrampen som krånglar. Det är någon kortslutning i den som gör att säkringen i bilen smäller. Eftersom vi inte hittade felet så drog farsan om all elen i helgen, så förhoppningsvis ska det fungera nu. Jag har istället ägnat tiden åt att göra klart 50 pilkar och att fixa det sista med min vattenkikare modell 2.0. Träramen är belagd med glasfiber/polyester både in-. och utvändigt. Handtagen är två gamla åror av aluminium som man enkelt kan sätta ihop. Kikaren kan då användas både från båten och vid vadning.

Vädret ser bättre ut framåt helgen så förhoppningsvis kan det bli lite båtfiske då.

 

15-03-10

Insidan av kabinen fick sig ett lager vax för att bli lättare att städa av. Har nu börjat fylla på med grejorna som ska vara inne i kabinen. Skönt att få bort dem från balkongen här hemma. Styrningen är nu uppsmord och fungerar. Batteriet gick jag också över. Kopplingarna bör nog bytas ut men nu fungerar de så länge i alla fall. Ljusrampen är hemma för rengöring och översyn av el och belysning. Just nu står den och dropptorkar i duschen. Det börjar dra ihop sig för fiske... :)

 

15-03-06

Äntligen uppdatering!

Får först be om ursäkt för uteblivna uppdateringar. Visserligen har vi inte fiskat ett dugg i år men jag kunde kanske uppdaterat lite ändå. Jag har dock varit sliten en period och det har också varit massa annat som tagit tid. Nu börjar det dock suga i fisketarmen när solen tittar fram allt oftare och våren börjar nalkas. Sedan senast har Lilla My har fått kabinen rengjord, däcken bytta (det var punka) och planen är att att göra ett ryck imorgon och fixa med styrningen som satt sig och gå över belysningen så att allt ska vara klart för lite fiske inom kort. Jag gjöt ett antal kilo sänken på jullovet och har också knutit en massa tackel. Så nu ska vi snart vara på gång. Sen blir man ju inte mindre fiskesugen när Lill-Anders skickar en sådan här bild till en....

Torsk från Vandia på 18,3 kg från idag.

 

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arkiverade nyheter

2015 2014
2013 2012 2011
2010 2009 2008

Tillbaka till Aktuella nyheter!

 


 Antal unika besökare Antal unika besök idag